Performance Training

Loop je tijdens sporten tegen specifieke tekortkomingen aan in je eigen fitheid? Zijn er specifieke items, die je wilt verbeteren om zo beter te presteren in je sport ? Merk je dat je tijdens je sport tegen belemmeringen aanloopt op het gebied van lenigheid, maximaal kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie of core stability? Of heb je een tijd niet gesport en wil je je sport weer oppakken, maar twijfel je aan je fitheidsniveau? Of ben je geblesseerd geweest en wil je bepaalde items nog verbeteren, zodat je zeker weet dat het oppakken van je sport een succes wordt (return to sport)? 

Dan is performance training de oplossing voor jou!. Na een intake en performancetest werk je altijd aan je eigen doelen met ervaren fysiotherapeuten. Altijd sportspecifiek om de performance in jouw sport te verbeteren. Trainen kan individueel, maar ook in kleine groepjes of zelfs in teamverband (sportteam / collega’s). 

Personal Training

Trainen in de sportschool heeft veel voordelen. Toch zien veel mensen er tegenop om te beginnen. Kun je jezelf moeilijk motiveren om van de bank af te komen en naar de sportschool te gaan? Wil je niet alleen trainen in de sportschool? Ben je onzeker over WAT je wil gaan trainen, of HOE je een trainingsschema moet opstellen, of weet je niet hoe je de oefeningen veilig en goed moet uitvoeren? Dan is personal training een uitstekende oplossing voor jou. Samen met een ervaren sportfysiotherapeut bepaal  je jouw trainingsdoelen. Van een eenmalige begeleiding voor advies over een specifieke training / oefening tot aan wekelijkse training over een lange periode. Alles is mogelijk en op jouw behoefte aan te passen. Tijdens de workout geeft de personal trainer adviezen, corrigeert houding en kijkt of je de oefeningen veilig en goed uitvoert. Uiteraard leer je zelf hoe je een trainingsschema opbouwt, zodat je uiteindelijk veilig zelfstandig kan trainen. Meestal is dit individueel, met je partner of in een kleine groep tot maximaal 3 personen. 

Fysiofitness

Wil je werken aan je fitheid, maar vind je trainen in de sportschool niet aantrekkelijk? Met fysiofitness train je onder begeleiding van een sportfysiotherapeut in een groep van 6-8 sporters. Wekelijks train je gezellig met dezelfde groep sporters. Je volgt je eigen schema, of je laat je inspireren met nieuwe oefeningen door de trainer. Altijd intens, veilig, vertrouwd en vooral leuk. Er zijn verschillende groepen op verschillende dagen en tijden. Maar als je met je eigen vriendenclub wil komen trainen, is dat uiteraard ook mogelijk.  

COPD training

Training geeft je weer lucht
COPD is een progressieve aandoening die je hele lichaam beïnvloedt. Het is belangrijk dat je je lichaam fit houdt om dagelijkse dingen zoals boodschappen doen, traplopen en fietsen zonder moeite kan blijven volhouden. Twee keer 1 uur per week, gaan we hier in kleine groepjes aan werken, altijd onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. We houden je goed in de gaten, meten je zuurstofwaardes en hartslag en passen daarmee optimaal de training aan. Maak een keuze welke dag je wil trainen en start meteen! We werken nauw samen met de longartsen van de ziekenhuizen en het revalidatiecentrum. Met hun verwijzing starten we de training, of gaan we verder waar je gebleven bent.

Hartklachten (CVRM cardio vasculair risico management)

Alles weer durven doen
Een vergroot risico hebben voor cardiovasculaire problemen betekent niet dat je al hart klachten moet hebben of hebben gehad. Er is een grote groep mensen die hier in aanmerking voor komt. Als het huishouden, op bezoek gaan bij mensen maar ook relatief simpele dingen als opstaan of traplopen steeds moeilijker gaat, hoef je dit niet te accepteren of je erbij neer te leggen. Samen met de therapeut kan er een verantwoord beweegprogramma worden opgesteld die op maat gemaakt wordt om zo klachten te minderen en te werken aan wat voor jouw belangrijk is.

Training bij overgewicht

Voel je goed, voel je fit
Vergeet de BMI (bodymassindex)! Waar het bij een gezond gewicht vooral om gaat is het (her)vinden van een goede balans tussen eten en bewegen. Wat kun je veranderen, waar moet je beginnen en hoe voorkom je overbelasting en blessures? Belangrijk is om verantwoord en verstandig te leren bewegen. Onze therapeuten helpen je graag op weg naar een nieuwe balans, zodat je je weer lekkerder voelt. Twee keer per week gaan we hier een uur aan werken.

Oncologie revalidatie voorlopig alleen in Leiden

Al tijdens je behandeling werken aan je herstel
Word je of ben je behandeld voor kanker? Dan kan oncologische revalidatie zinvol voor je zijn. Tijdens de behandeling (bijv. chemo of bestraling) zorgt de oncologie fysiotherapeut voor een passend trainingsschema dat er voor zorgt dat je een betere conditie hebt en minder last hebt van vermoeidheid. Je kan daardoor de chemotherapie beter aan. Na de behandeling helpen we met het weer oppakken van de dagelijkse activiteiten zoals huishouden, werk, sport en hobby. Door de training verbetert de conditie, vermindert de vermoeidheid en dit zorgt zo voor een betere kwaliteit van leven.

Parkinson voorlopig alleen in Leiden

Op de been blijven bij Parkinson?
Sta je vaak “vastgekleefd” aan de grond, is het draaien in bed een probleem, word je steeds stijver of gaat het lopen niet meer zo goed? Kom naar FMT Fysiotherapie om, samen met een Parkinsontherapeut, te kijken wat de beste therapie voor je is. Zowel individueel als in groepsverband gaan we oefeningen doen die gericht zijn op activiteiten die voor jou in het dagelijks leven moeilijk uitvoerbaar zijn. Nordic walken, ontspanningsoefeningen of trainen op de Wii, het hoort allemaal bij FMT Fysiotherapie.

Valpreventie voorlopig alleen in Leiden

Blijf op de been

Door angst om te vallen, of door het vallen zelf worden spieren vaak stijver en blijven met name ouderen steeds vaker thuis. Een grote kans dat de balans daardoor nog verder verslechterd. Dit is echt niet nodig. Doorbreek die negatieve spiraal. Met een betere balans sta je steviger in je schoenen, loop je weer beter en kun je langer zelfstandiger blijven.  Onze deskundige fysiotherapeut doet naast individueel onderzoek (balans, kracht), ook screening van de thuissituatie (inrichting van het huis). Uitgangspunt is een oefenprogramma om je alle oefeningen, bij ons in de praktijk of thuis, aan te leren.

Ontwerp en Website Underdock Amersfoort